Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Masterclass Cultural Professor 2016 - AFGELAST

16/08/2016

---AFGELAST--- 

Origineel bericht:

Wees er snel bij en meld je aan voor de speciale masterclass van cultural professor GRIET OP DE BEECK!

Graag willen we jullie attenderen op de nieuwe Cultural Professor: Vlaamse auteur Griet Op de Beeck (behalve van haar romans o.a. Kom hier dat ik u kus en columns ook bekend van haar optredens in DWDD en binnenkort ook te zien bij ‘Zomergasten’.

Griet Op de Beeck over de masterclass die zij aan de studenten gaat geven: “We gaan schrijven. Vragen stellen. Mensen vinden. Omdat iedereen een verhaal heeft. Omdat de opstelsom van verhalen een stad vormt. Omdat elke stad de wereld in zich draagt. Omdat de wereld beter wordt van mensen die mekaar willen kennen en begrijpen.”

In een masterclass bestaande uit zeven bijeenkomsten exclusief voor studenten van de TU Delft begeleidt Griet Op de Beeck enkele tientallen studenten bij het tot stand brengen van een staalkaart van de Delftse bevolking. De studenten gaan de stad in om op de meest uiteenlopende locaties vreemden aan te spreken met wie zij in gesprek gaan en die zij later al schrijvend zullen portretteren om zo tot een onontkoombaar divers en fascinerend beeld te komen van hun stad die tegelijk de wereld in zich draagt. Als tegenprestatie voor de verhalen die zij krijgen, maakt elk van de studenten voor ‘zijn’ of ‘haar’ Delftenaar een zelfportret: een gedicht, een foto, een tekening – het staat de studenten vrij een vorm te kiezen die het beste bij henzelf past.

Deelname masterclass
Maximaal 25 studenten kunnen meedoen aan de masterclass, inclusief een inspirerende excursie.
Wil je meedoen? De kwalificatieopdracht voor studenten luidt: Schrijf Griet Op de Beeck wie je favoriete filmpersonage is, waarom juist dát personage, en wat die keuze of jouzelf zegt. Daarnaast vragen wij de studenten zich aan Griet te presenteren in een beknopt curriculum vitae, met informatie over studierichting, lievelingsboek, favoriete film, muziekkeuze, sport etcetera.

Laat Griet Op de Beeck zien en horen hoe creatief en geïnspireerd je bent!
Stuur je inzending vóór 23 september a.s. naar: bureau@verstegenstigter.nl en m.a.schrijvershof-vink@tudelft.nl o.v.v. je naam, studierichting, studie- en telefoonnummer.

Net afgestudeerd?
Als je inmiddels bent afgestudeerd, nog gefeliciteerd! 
Je kunt dan misschien niet meer meedoen aan de masterclass, maar bent meer dan welkom bij het openbare programma van CP@TUD 2016.

  • vrijdag 7 oktober: openingsbijeenkomst met lezing door Griet Op de Beeck in de Aula
  • vrijdag 16 december: uittreerede van Griet Op de Beeck als CP@TUD in de Aula

Geef dit door en wijs je huisgenoten, studiegenoten, verenigingsgenoten, commissiegenoten, sportgenoten, en overige genoten op CP@TUD 2016.
Hopelijk tot ziens bij Griet Op de Beeck als CP!

Voor verdere informatie: www.tudelft.nl/cp2016 en www.grietopdebeeck.be

Partners