Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Symposium: Het verslag

03/11/2016

Al tijden is er vanuit de maatschappij een steeds grotere vraag naar duurzaamheid, zo ook binnen de civiele techniek. Maar wat is dat begrip ‘duurzaamheid’, en wat zegt civiele bedrijven dat? Het groots Civiel symposium heeft daar dit jaar antwoorden op gegeven, in het Delfts Museum Prinsenhof.

Omdat duurzaamheid binnen de civiele techniek niet alleen maar Nederland aangaat, maar ook de rest van de wereld, wilden we er een internationale tint aan geven. Toen de week van de ACCESS vaststond, gold dat ook voor de datum van het symposium: dinsdag 11 oktober. Naast enthousiaste TU studenten zou ook een groep studenten uit allerlei landen deelnemen aan het symposium. Een jaar lang had de Symposiumcommissie de tijd om naar deze dag toe te werken. Voor het kiezen van het thema werd er (zoals gebruikelijk) gekeken naar de meest recente ontwikkelingen. Het klimaatakkoord van Parijs eind 2015 leek een mooie opstap. In tegenstelling tot vorige akkoorden leek dit een doorbraak. Maar al vrij snel bleek dat veel afspraken lastig na te komen zijn. Want sectoren als de vliegtuigindustrie, scheepvaart en de civiele techniek blijven
conservatief. ‘Hoe past de civiele sector zich aan in een wereld waar duurzaamheid een vereiste is?’ werd dan ook de hoofdvraag. Een eerste antwoord op deze vraag probeerden we te verkrijgen bij de kick-offlezing een week ervoor.  [lees de rest van dit artikel in de aankomende ExtraCT].

Partners