Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Nationale Staalbouwdag 2014

18/09/2014

De Nationale Staalbouwdag heeft ook dit jaar een speciaal programma voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek. De dag vindt plaats op donderdag 2 oktober op Vliegveld Valkenburg in het Zuid-Hollandse Katwijk.

Er rijden touringcars die studenten 's ochtends ophalen bij en 's avonds terugbrengen naar de hogeschool of universiteit. Deze touringcars stoppen onderweg bij een staalconstructiewerkplaats of bouwproject voor een uitgebreide rondleiding. Studenten die met de trein komen, reizen naar station Leiden en worden met pendelbussen naar Katwijk gebracht. 's Middags bezoeken zij, samen met personen die met eigen vervoer komen, een bedrijf in de buurt.

Het speciale studentenprogramma bestaat verder uit de uitreiking van de studentenSTAALprijs en een Masterclass door masterstudenten van studieverenigingen. Op de beurs is er de mogelijkheid om met bedrijven in gesprek te gaan. Daar kunnen studenten zich oriënteren op de arbeidsmarkt en zijn eventueel stages te regelen. In de congreszaal zijn lezingen over duurzaamheid, het spectaculaire project Villa Kogelhof en het overkappen van de geëxplodeerde nucleaire reactor in Tsjernobyl. Toegang tot de dag is gratis. Anders dan voorgaande jaren is de catering niet geheel kosteloos. Wel gratis zijn de lunch en de borrel tussen vier en vijf.

Meer informatie is te vinden op http://nationalestaalbouwdag.nl/studenten. Individueel aanmelden kan via de website of stuur een email naar studenten@bouwenmetstaal.nl. Je kan je ook inschrijven op de intekenlijst bij de PS-balie. Op die intekenlijst is tevens aan te geven of de student een gratis proeflidmaatschap van 6 nummers wenst aan te vragen. Dit proefabonnement is volledig veilig. Het wordt niet automatisch verlengd.

Partners